Recepty

Recepty > kachna > pečená kachna

Recept - Pečená kachna

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

kachna, sůl, kmín

Postup přípravy pokrmu pečená kachna:

Očištěnou kachnu naporcujeme, osolíme, vložíme do pekáče, posypeme kmínem a podlijeme vodou. Pekáček s kachnou vložíme do předem vyhřáté trouby, kde ji 1,5 hodiny pečeme při teplotě 180 °C. Během pečení kachnu průběžně po cca dvaceti minutách poléváme výpekem. Z kachny se vypéká poměrně velké množství sádla, které v tomto okamžiku odebereme lžící nebo naběračkou. Poté zvýšíme teplotu na 200 °C a kachnu pečeme další hodinu, opět za průběžného polévání, při kterém můžeme opětovně odebrat sádlo a případně dolít vypečenou vodu.

Pečenou kachnu podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem a červeným zelím.

Další recepty:
kachna Jüan-pao vnáší do jídla orientální chutě, tatarák z lososa, kachní prsa s muškátovo-zázvorovou omáčkou na čočkovém ragú, kachna na medu má lahodnou chuť, kuře na zelí, játrová omáčka recept na přípravu, ryby nakládané na kyselo

Recepty
Pečená kachna

Recept, podle kterého připravíte pokrm pečená kachna.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.