Recepty > kachna > pečená kachna
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
kachna, sůl, kmín
Postup přípravy pokrmu pečená kachna:
Očištěnou kachnu naporcujeme, osolíme, vložíme do pekáče, posypeme kmínem a podlijeme vodou. Pekáček s kachnou vložíme do předem vyhřáté trouby, kde ji 1,5 hodiny pečeme při teplotě 180 °C. Během pečení kachnu průběžně po cca dvaceti minutách poléváme výpekem. Z kachny se vypéká poměrně velké množství sádla, které v tomto okamžiku odebereme lžící nebo naběračkou. Poté zvýšíme teplotu na 200 °C a kachnu pečeme další hodinu, opět za průběžného polévání, při kterém můžeme opětovně odebrat sádlo a případně dolít vypečenou vodu.
Pečenou kachnu podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem a červeným zelím.
Další recepty:
kachna Jüan-pao vnáší do jídla orientální chutě, tatarák z lososa, kachní prsa s muškátovo-zázvorovou omáčkou na čočkovém ragú, kachna na medu má lahodnou chuť, kuře na zelí, játrová omáčka recept na přípravu, ryby nakládané na kyselo
Recept, podle kterého připravíte pokrm pečená kachna.