Recepty

Recepty > kuře > pečená křídla v hořčičné marinádě

Pečená křídla v hořčičné marinádě

Potřebné suroviny:

1 kg kuřecích křídel
papír na pečení
Marináda:
4 lžíce olivového oleje
2 lžičky soli
2 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce citrónové šťávy
6 stroužků česneku
1 lžička bílého mletého pepře

Postup přípravy:

Prolisovaný česnek smícháme s olejem a ostatními ingrediencemi. Omytá a osušená kuřecí křídla smícháme s marinádou a uložíme na alespoň 2 hodiny do lednice odstát. Občas promícháme. Na plech položíme papír na pečení a na něj rozložíme namarinované křídla. Pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 180°C 45-50 minut. V polovině doby pečení křídla otočíme, aby se pěkně zapekli z obou stran. Podáváme s bramborovou kaší a hořčiční majonézou. Hořčiční majonézu si připravíme tak, že k 1450 g základní majonézy přidáme 3 lžíce hořčice a podle potřeby zjemníme cukrem.

Další jídla:
Nadívaná kachna s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.
Pečená husa s bílým zelím a houskovým knedlíkem.
Kuřecí stehna na zelenině pečeme do změknutí stehen a brambor...
Marinované kuře podáváme s rýží či bramborem.
Kyselé zelí na sladko podáváme s knedlíkem a masem.
Pečená kachna s jablky a bramborovým knedlíkem.
Provensálské kuře podáváme s hranolky nebo rýží.
Marinovaná kuřecí křídla vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Smažená kuřecí křídla podáváme s narůzno upravovanými brambory.
Kachna na divoko s omáčkou.
Pečená krůta s nádivkou kterou během pečení poléváme šťávou.
Recept na bramboráky se zelím

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla pečená pečená křídla v hořčičné marinádě přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.