Recepty

Recepty > kuře > pečená krůta

Pečená krůta

Potřebné suroviny:

1 menší krůta o váze 3 až 4 kg, sůl, majoránka, 150 g uzené slaniny, 100 g sádla, masový vývar

Postup přípravy:

Očištěnou a vykuchanou krůtu omyjeme a osušíme, ze stehen odstraníme šlachy, uvnitř a na povrchu osolíme a posypeme majoránkou. Prsa krůty protkneme proužky uzené slaniny nebo ji obložíme plátky slaniny, vložíme na pekáč přední stranou dolů, polijeme horkým sádlem, podlijeme masovým vývarem, přikryjeme a pečeme ve vyhřáté troubě 60 minut. Potom krůtu odkryjeme, obrátíme a za častého podlévání vlastní šťávou upečeme doměkka. V případě potřeby krůtu podléváme.

Další jídla:
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Provensálské kuře podáváme s hranolky nebo rýží.
Drůbeží čína s těstovinami ze kterých vytvoříme věneček.
Marinované kuře podáváme s rýží či bramborem.
Pečená kuřecí stehýnka přelitá výpekem s vařenými brambory.
Pečená kachna s jablky a bramborovým knedlíkem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Nadívaná kachna s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.
Kyselé zelí na sladko podáváme s knedlíkem a masem.
Kachna na divoko s omáčkou.
Kuřecí stehna na zelenině pečeme do změknutí stehen a brambor...
Pečená husa s bílým zelím a houskovým knedlíkem.
Marinovaná kuřecí křídla vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme.
Recept na bramboráky se zelím

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla pečená krůta přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.