Recepty > kuře > pečená krůta s nádivkou a bramborem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 krůta, 10 dkg slaniny, 2 lžíce másla, trocha hladké mouky, sůl
Postup přípravy:
Očištěnou krůtu zevnitř osolíme a krční otvor ucpeme kouskem žemle, aby nádivka z volete nevnikla do břišní dutiny. Poté vole naplníme nádivkou a zašijeme. Krůtu osolíme i na povrchu a hustě ji protkneme proužky slaniny. V pekáči rozehřejeme máslo, vložíme na ně krůtu hřbetem nahoru, potřeme ji máslem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Krůtu pečeme za stálého polévání a obracení 2 až 3 hodiny. Poté ji vyjmeme, šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla a povaříme. Při krájení dáme nádivku zvlášť. Podáváme s brambory.
Další jídla:
Pečený bažant na divoko s vařeným bramborem.
Kuřecí kapsa se žampiony a vhodnou přílohou.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Kuře na divoko s bramborovou kaší.
Marinovaná kuřecí křídla upečená v troubě.
Kuře s nádivkou má zlatavý povrch.
Játra na divoko s brusinkami.
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Kuře na paprice s rýží.
Krůtí maso na paprice zahustíme.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Pečená krůta s nádivkou
Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo pečená krůta s nádivkou a bramborem.