Recepty > kuře > pečená kuřecí křídla v medové marinádě
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
12 kuřecích křídel, 4 lžíce medu, 2 lžíce octa, 4 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce bílého vína, 6 lžic vývaru, 1 lžička mletého zázvoru, 6 stroužků česneku, sůl
Postup přípravy:
Medovou marinádu si připravíme smícháním utřeného česneku s ostatními ingrediencemi. Kuřecí křidla naložíme do medové marinády a necháme marinovat do druhého dne. Marinovaná křídla vložíme pekáče a upečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení křídla potíráme zbytkem marinády. Upečená křídla podáváme s vařeným bramborem. Výpekem přelijeme brambory.
Další jídla:
Pečené kuře na moravance pečeme ve vyhřáté troubě.
Zapečená sekaná s rajčaty a sýrem kterou potřeme vrstvou hořčice a kečupu.
Medové kuře pečeme v předem vyhřáté troubě.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Smažená cibule se hodí k různým kaším.
Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou, kterou je přelijeme.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Medová marináda na potírání.
Zapečené kotlety s brambory a šlehačkou podáváme se zeleninovým salátem.
Smažená kuřecí kapsa obalená ve strouhance.
Žampionový krém vaříme 10-15 minut.
Smažená kuřecí křídla
Recept, podle kterého připravíme pokrm pečená kuřecí křídla v medové marinádě.