Recepty > kuře > pečená naporcovaná kachna
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
kachna, kmín, sůl
Postup přípravy:
Kachnu opláchneme, očistíme a naporcujeme. Do pekáče vložíme osolené porce kachny a posypeme kmínem a okořeněnou kachnu podlijeme vodou. Vložíme do trouby rozpálené na 180 °C, ve které kachnu pečeme 1,5 hodiny a po cca dvaceti minutách poléváme výpekem. V tuto chvíli již máme vypečeno poměrně velké množství sádla, které sebereme lžicí nebo naběračkou. Poté zvýšíme teplotu na 200 °C a kachnu pečeme další hodinu, opět za průběžného polévání, při kterém můžeme opětovně sebrat sádlo a případně dolít vypečenou vodu. Pečenou kachnu podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem a zelím.
Další jídla:
Palačinky s masovou náplní ke kterým jako přílohu podáváme zeleninový salát.
Kuře na paprice s omáčkou a knedlíkem.
Pečená kachna s bramborovým nebo houskovým knedlíkem a červeným zelím.
Kuřecí řízky v jogurtu ze kterého připravíme marinádu.
Kuře po orientálsku ke kterém přidáme také trochu kari koření.
Kuřecí řízky zapečené se sýrem podáváme s přílohami dle individuální chuti.
Pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem kterou upečeme doměkka.
Kuřecí medailonky v sýrovém těstíčku osmažíme v rozehřátém oleji.
Kuře na paprice se smetanou která zjemní omáčku.
Bedly v těstíčku kloboučky.
Pečená kachna s jablky a zelím a knedlíkem.
Pikantní zelňačka
Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo pečená naporcovaná kachna.