Recepty > kuře > pečená plněná kachna
Potřebné suroviny:
1 kachna
100 g telecího masa
sůl
mletý pepř
1 kachní játra
100 g vepřového masa z plecka nebo bůčku
2 žemle
2 lžíce mléka
2 vejce
2 lžíce jemně sekané zelené petrželové natě
Postup přípravy:
Vykuchanou a očištěnou kachnu omyjeme a osolíme. Oba druhy masa umeleme a promícháme s naškrábanými kachními játry. Přidáme na malé kostky nakrájené a horkým mlékem spařené žemle, žloutky a jemně sekanou zelenou petrželovou nať, okořeníme mletým černým pepřem, promícháme a nakonec zlehka přimícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Kachnu naplníme připravenou nádivkou, zašijeme, vložíme do pekáče prsy nahoru, podlijeme, přikryjeme a pečeme. Potom ji obrátíme, odkryjeme a za častého potírání vypečenou šťávou dopečeme. V případě potřeby podléváme horkou vodou nebo drůbežím vývarem.
Další jídla:
Pečená krůta s nádivkou kterou během pečení poléváme šťávou.
Marinované kuře podáváme s rýží či bramborem.
Marinovaná kuřecí křídla vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme.
Nadívaná kachna s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.
Kuřecí stehna na zelenině pečeme do změknutí stehen a brambor...
Pečená kachna s jablky a bramborovým knedlíkem.
Pečená husa s bílým zelím a houskovým knedlíkem.
Kyselé zelí na sladko podáváme s knedlíkem a masem.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Provensálské kuře podáváme s hranolky nebo rýží.
Pečená kuřecí stehýnka přelitá výpekem s vařenými brambory.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kachna na divoko s omáčkou.
Recept na bramboráky se zelím
Recept na přípravu jídla pečená plněná kachna přináší na talíř inspiraci.