Recepty > kuře > pečená plněná kachna s různými druhy nádivek
Potřebné suroviny:
1 kachna
50 g prorostlé uzené slaniny
drůbeží vývar
sůl
Nádivka 1:
3 lžíce mléka
3 žemle
játra z kachny
sůl
1 vejce
1 lžíce nadrobno nasekané zelené petrželové natě
strouhaný muškátový oříšek
Nádivka 2:
1 cibule
150 g žampionů
rostlinný olej
drcený kmín
2 lžíce jemně sekané pažitky
sůl
Nádivka 3:
2 cibule
rostlinný olej
4 rajčata
3 zeleninové papriky
sůl
mletý muškátový květ
1 lžíce jemně sekaného kopru
Nádivka 4:
rostlinný olej
1 menší celer
2 mrkve
50 g vyloupaného zeleného hrášku
1 malý květák
2 lžíce vody
4 mladé cibulky
sůl
mletý pepř
Nádivka 5:
3 žemle
3 lžíce mléka
sůl
mletý pepř
1 lžička másla
3 vejce
2 lžíce jemně sekané zelené petrželové natě
strouhaný muškátový oříšek
strouhanka
Nádivka 6:
rostlinný olej
1 cibule
2 lžíce masového vývaru
250 g telecího masa
sůl
mletý pepř
rozmarýn
majoránka
tymián
50 g šunky
30 g strouhaného sýra
strouhanka
2 vejce
Postup přípravy:
Očištěnou a omytou kachnu protkneme proužky prorostlé uzené slaniny, osolíme, naplníme nádivkou a kachnu zašijeme. Poté ji vložíme do pekáče, podlijeme drůbežím vývarem a upečeme ve vyhřáté troubě doměkka.
Nádivka 1: Žemle nakrájíme na malé kostky a spaříme vroucím mlékem. Přidáme naškrábaná játra, vejce, sůl, strouhaný muškátový oříšek a nadrobno nakrájenou zelenou petrželovou nať. Vše důkladně promícháme.
Nádivka 2: Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony, ochutíme drceným kmínem, osolíme a udusíme doměkka. Nakonec přimícháme jemně nasekanou pažitku. Necháme vychladnout.
Nádivka 3: Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme zeleninové papriky bez jádřinců nakrájené na nudličky a podusíme. Poté přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a mletý muškátový květ, osolíme a dodusíme. Dušenou zeleninu promícháme s drobně sekaným čerstvým koprem a necháme vychladnout.
Nádivka 4: Na rozpáleném oleji osmažíme očištěnou a nakrájenou mrkev, nastrouhaný celer a vyloupaný zelený hrášek, podlijeme vodou a udusíme doměkka. Květák uvaříme zvlášť v troše osolené vody dopoloměkka, rozebereme jej na růžičky a přimícháme k dušené zelenině. Nakonec přidáme mladé cibulky, včetně natě, nasekané nadrobno, osolíme, okořeníme mletým černým pepřem a dobře promícháme.
Nádivka 5: Žemle nakrájíme na kostičky, spaříme horkým mlékem, osolíme, okořeníme mletým černým pepřem, přidáme rozšlehané vejce, rozpuštěné máslo, najemno nasekanou zelenou petrželku, strouhaný muškátový oříšek, podle potřeby strouhanku a vše společně důkladně promícháme.
Nádivka 6: Na rozehřátém oleji zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme maso nakrájené na malé kousky a opečeme. Poté podlijeme masovým vývarem, osolíme, okořeníme mletým černým pepřem, tymiánem, rozmarýnem, majoránkou a udusíme doměkka. Nakonec přidáme šunku nakrájenou na male´kostky a strouhaný sýr, promícháme s rozšlehanými vejci a zahustíme strouhankou.
Další jídla:
Kuřecí stehna na zelenině pečeme do změknutí stehen a brambor...
Pečená kachna s jablky a bramborovým knedlíkem.
Pečená kuřecí stehýnka přelitá výpekem s vařenými brambory.
Kachna na divoko s omáčkou.
Pečená krůta s nádivkou kterou během pečení poléváme šťávou.
Marinované kuře podáváme s rýží či bramborem.
Marinovaná kuřecí křídla vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme.
Nadívaná kachna s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.
Pečená husa s bílým zelím a houskovým knedlíkem.
Kyselé zelí na sladko podáváme s knedlíkem a masem.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Provensálské kuře podáváme s hranolky nebo rýží.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Recept na bramboráky se zelím
Recept na přípravu jídla pečená pečená plněná kachna s různými druhy nádivek přináší na talíř inspiraci.