Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > pečené hrušky se šlehačkou

Pečené hrušky se šlehačkou

Suroviny potřebné pro přípravu:

4 větší hrušky, máslo, citronová šťáva, cukr
Směs: r. tresť, džus, dětské piškoty, rozinky
1 šlehačka, kousek čokolády

Recept na přípravu:

Hrušky oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jadřince. Plech hojně vymažeme máslem, vložíme hrušky, pokapeme citronovou šťávou, lehce posypeme cukrem, v troubě upečeme doměkka a necháme vychladnout. Pak otvory po jadřincích naplníme piškotovou směsí a dáme vychladit do lednice. Zdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou.

Směs: piškoty umeleme, pokapeme trestí, džusem a smícháme s propláchnutými rozinkami.

Další recepty:
Vanilkové rohlíčky bez ořechů obalíme.
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Mrkvové šátečky pečeme v troubě.
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Ananasový dezert s lesním ovocem ozdobíme popřípadě i kopečkem zmrzliny.
Mrkvové placky pečeme z obou stran dozlatova.
Kokosové pusinky ozdobíme čokoládovou polevou.
Rohlíky ze špaldové mouky 15 - 20 minut pečeme.
Ananasový dort s tvarohovým krémem necháme vychladit.
Sýrové fondue posypeme mandlovými lupínky.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Dip z avokáda a majonézy.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Zapečené kotlety s brambory a šlehačkou

Recepty
Motto

Pečené hrušky se šlehačkou vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.