Recepty > kuře > pečené kousky s cibulkou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
2 kuřecí plátky, 500 g vepřové krkovičky nebo plece, česnek, malé cibulky, polovina lžičky kmínu, 2 lžičky soli, 80 g sádla
Postup přípravy:
Omytá kuřecí maso a krkovičku nakrájíme na menší kusy. V pánvi na rozehřátém sádle asi 10-15 minut pomalu opékáme kousky krkovičky, necháme mírně zchladnout a jednotlivé kuřecí kousky v sádle z výpeku namočíme. Vložíme do pekáčku, přidáme opečené kousky krkovičky, posypeme solí a kmínem. Ve zbylém sádle omočíme cibulky a česnek a i se sádlem přidáme k masu. Obsah pekáčku urovnáme a přilijeme trochu vody. Pekáč vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 200 °C asi hodinu, dokud maso není měkké. Podáváme se zelím a knedlíkem. Přidáme cibulky a česnek podle chuti.
Další jídla:
Pečené kuře na moravance pečeme při 220 °C.
Špízy pečené v troubě pokapeme olejem nebo zbytkem marinády.
Pečená kuřecí stehna na másle a slanině upečeme do měkka.
Dušené žampiony s bambusem za stálého míchání krátce podusíme.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Játra na víně podáváme s těstovinami a nastrouhaným sýrem.
Pečené vepřové maso se zeleninou v hořčičné omáčce podáváme s houskovým knedlíkem.
Pečené kuře na bílém víně s vařenými či jinak upravenými brambory.
Drůbeží játrová paštika se lžicí roztopeného másla.
Kuřecí plátky s cuketou a omáčkou.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Drůbeží rizoto se žampiony
Recept, podle kterého je hračka připravit pečené kousky s cibulkou.