Recepty > kuře > pečené krocaní stehno
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
krocaní stehno, česnek, tymián, sůl
Postup přípravy:
Krocaní stehno omyjeme, posolíme, potřeme česnekem a okořeníme tymiánem. Pokud máte stehno bez kůže, pokryjeme ho plátky slaniny. Vložíme do pekáče, podlijeme vodou a přikryté pečeme při teplotě 200 °C do měkka. Během pečení dle potřeby podléváme vypečenou šťávou. Doba pečení cca je na 1 Kg masa = 1 hodina pečení. Posledních 20 minut necháme odkryté dopéci dozlatova.
Další jídla:
Kuře na paprice s knedlíkem několik minut provaříme.
Hovězí roštěná na smetaně podáváme s rýží nebo knedlíky.
Kuřecí stehna na žampionech a kari.
Kachní stehna se zelím pečeme 1,5 hodiny za průběžného polévání.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Těstoviny se špenátem posypeme strouhaným sýrem.
Kuřecí stehna s paprikou podáváme s bramborami v různé podobě.
Kuřecí stehna na zelenině s brambory.
Kuře s kari omáčkou povaříme, přilijeme smetanu a prohřejeme.
Vepřové kotlety na paprice podáváme s vhodnou přílohou.
Kuře na paprice s rýží.
Krůtí maso na paprice
Recept, podle kterého je hračka připravit pečené krocaní stehno.