Recepty > kuře > pečené krůtí krky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 krůtí krky, sůl, kmín, 1 cibule, 3 stroužky česneku
Postup přípravy:
Omyté krůtí krky osolíme, posypeme kmínem, vložíme do pekáče a posypeme nadrobno pokrájenou cibulí a utřeným česnekem. Podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a necháme péct v troubě vyhřáté na teplotu 200 °C asi 90 minut. Poté alobal sundáme a ještě asi 20 minut dopečeme.
Pečené krůtí krky podáváme s pečenými nebo vařenými brambory.
Další jídla:
Kuřecí plátky na kari zalité sosem.
Polévka z kuřecích krků pro kterou maso obereme.
Kuře na pomerančích podáváme s rýžovými nudlemi nebo rýží.
Hovězí na česneku vaříme do změknutí masa.
Grilované kuřecí plátky podáváme s chlebem.
Hlíva s těstovinami podle chuti dosolíme a podáváme.
Pečené kuře na moravance pečeme při 220 °C.
Polévka cibulačka se sýrem a petrželkou.
Pečené kuře na bazalce během pečení poléváme šťávou.
Krémová bramboračka se žampiony do které vlijeme smetanu.
Zapečené brambory s vepřovým masem a houbami pečeme, až se vytvoří kůrka.
Plněná krůtí kapsa
Recept, podle kterého je hračka připravit pečené krůtí krky.