Recepty > kuře > pečené kuře s lilkem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
2 kuřecí stehna, sůl, šťáva z poloviny citronu, 30 g másla, cibule, 2 stroužky česneku, lilek, 2 lžíce olivového oleje, hrst sekaných bylinek (bazalka, koriandr...)
Postup přípravy:
Očištěná a osolená kuřecí stehna pokapeme citronovou šťávou a necháme přibližně 15 minut odležet. Poté kuře pokapeme rozpuštěným máslem, podlijeme trochou vody, vložíme do trouby předem vyhřáté na teplotu 190 °C a pečeme téměř doměkka. Mezitím si oloupeme cibuli a česnek, lilek očistíme. Cibuli a lilek nakrájíme na kolečka, česnek na plátky. Kolečka lilku osolíme a necháme přibližně 10 minut "vypotit". Poté je dobře osušíme papírovou utěrkou. Když je kuře téměř měkké, rozehřejeme v hlubší pánvi olej a zprudka na něm opečeme lilek. Vyjmeme ho a do pánve vsypeme cibuli s česnekem. Když zezlátnou, vrátíme k nim lilek. Vše nakonec osolíme a zasypeme bylinkami.
Další jídla:
Kuřecí játra zapečená ve slanině podáváme s vařenými brambory.
Hrnec na vaření rýže asijským způsobem.
Pečené kuře se zelím a brambory necháme zapéct do křupava.
Vajíčková tlačenka kterou vaříme 2 hodiny na mírném ohni.
Omelety s kuřecím masem podáváme s bramborovou kaší.
Kuře na paprice můžeme podávat s knedlíkem.
Pečená kachna s jablky a zelím přikyselená octem.
Omáčka z kuřecích žaludků se smetanovou směsí.
Bramborová kaše - brambory rozmačkáme a ušleháme ručním šlehačem.
Kuřecí medailonky s plátky uzeného sýra.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Játra na cibulce
Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm pečené kuře s lilkem.