Recepty > kuře > pečené kuře veselé kuchařky
Potřebné suroviny:
1 kuře, 1 velká cibule, 50g slaniny, 30g másla, 100g žampionů, 100g syrových brambor, 100ml bílého vína, sůl, mletý pepř
Postup přípravy:
Kuře naporcujeme, osolíme a opepříme mletým pepřem. Do pekáče vložíme nadrobno nakrájenou slaninu, asi 100ml vody, porce kuřete a pečeme v troubě předem vyhřáté na teplotu 230 °C. Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory na kostičky a žampiony na plátky. Na rozehřátém másle nejprve orestujeme cibuli, poté přidáme ostatní suroviny a orestujeme dozlatova. Po cca půlhodině pečení přidáme orestovanou směs do pekáče ke kuřeti, podlijeme vínem a dopečeme, až je kuře zlatavé a měkké.
Podáváme s rýží.
Další jídla:
Marinované kuřecí řízky podáváme s hranolkami.
Nadívaná kachna s dušeným červeným zelím.
Babiččino kuře pečeme do křupava.
Boršč z červené řepy podáváme ozdobený smetanou.
Pečené tousty s kuřecím masem položíme na malý plech a pečeme.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Kuřecí kousky s nivou podáváme s těstovinami.
Kotlety na šlehačce na které nasypeme kolečka brambor.
Česneková omáčka recept na přípravu k použití.
Kuře pečené na zelí a slanině tak, aby mělo křupavou kůrčičku.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
V troubě pečená kachna se peče až 2 hodiny.
Recept na kuře pečené na zelí
Recept na přípravu jídla pečené kuře veselé kuchařky přináší na talíř inspiraci.