Recepty > kuře > pečené minikuřátko se žampiony
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
2 minikuřátka (Coquelet), 3 mkrve, 1 brokolice, 1 jarní cibulka, 12 čerstvých žampionů, máslo, sůl, mletý pepř
Postup přípravy:
Minikuřátka omyjeme, osušíme, ochutíme solí a pepřem. Mrkev oloupeme a nakrájíme podélně na čtvrtiny. Brokolici rozebereme na růžičky a jarní cibulku překrojíme na poloviny nebo rozkrájíme na kousky. Žampiony očistíme, můžeme oloupat a necháme celé. Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj minikuřátka, která obložíme zeleninou a houbami, osolíme a opepříme. Podlijeme vodou a pečeme 45 minut dozlatova.
Další jídla:
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Játra na víně podáváme s těstovinami a nastrouhaným sýrem.
Kuřecí plátky s cuketou a omáčkou.
Pečené kuře na moravance pečeme při 220 °C.
Špízy pečené v troubě pokapeme olejem nebo zbytkem marinády.
Pečená kuřecí stehna na másle a slanině upečeme do měkka.
Dušené žampiony s bambusem za stálého míchání krátce podusíme.
Pečené vepřové maso se zeleninou v hořčičné omáčce podáváme s houskovým knedlíkem.
Pečené kuře na bílém víně s vařenými či jinak upravenými brambory.
Drůbeží játrová paštika se lžicí roztopeného másla.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Drůbeží rizoto se žampiony
Recept, podle kterého je hračka připravit pečené minikuřátko se žampiony.