Recepty > kuře > pečené rizoto s kuřecím masem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
370 g rýže, 120 ml bílého vína, l litr kuřecího vývaru, 2 lžíce oleje, 1 velká cibule, 3 plátky kuřecího masa, 40 g strouhaného parmezánu, 40 g másla, 100 g nakrájených nakládanyých sušenyých rajčat, 2 lžíce nasekané čerstvé bazalky, sůl, mletý pepř
Postup přípravy:
Rýži nasypeme do zapékací nádoby, zalijeme kuřecím vývarem a vínem a zakryjeme alobalem. Troubu vyhřejeme na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C, ve které pečeme čtyřicet minut nebo tak dlouho, aby se většina vývaru vstřebala a rýže byla uvnitř "al dente". Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a kuře dozlatova. Nakonec vmícháme parmazán, máslo, rajčata, bazalku, pepř a sůl do upečené rýže a podáváme ozdobené lístky bazalky nebo pokapané olivovým olejem.
Další jídla:
Velikonoční nádivka pečená v strouhankou vysypaném pekáči.
Kuře s nádivkou má zlatavý povrch.
Kuřecí kapsa se žampiony a vhodnou přílohou.
Krůtí maso na paprice zahustíme.
Kuře na divoko s bramborovou kaší.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Zelím nadívané kuře naporcujeme, vyjmeme z něj zelí a podáváme.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Marinovaná kuřecí křídla upečená v troubě.
Játra na divoko s brusinkami.
Drůbeží rizoto posypeme nastrouhaným sýrem eidam.
Pečená krůta s nádivkou
Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo pečené rizoto s kuřecím masem.