Recepty

Recepty > omáčky > pečené vepřové maso se zeleninou v hořčičné omáčce

Recept - Pečené vepřové maso se zeleninou v hořčičné omáčce

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1-1,5 kg vepřového masa vcelku (kotleta, krkovice), 1 mrkev, 3 jarní cibule i s natí, 6 stroužků česneku, 10 cherry rajčat, olej, sůl, mletá paprika, pepř, kmín, 3 lžíce plnotučné hořčice, hladká mouka

Jak připravit tento recept:

Vepřové maso potřeme připravenou směsí koření (olej, sůl, paprika, pepř, kmín) a necháme odležet nejlépe do druhého dne v chladu. Naložené vepřové maso vložíme na nahrubo nakrájenou zeleninu do pekáče, podlijeme vodou a přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na střední teplotu, ve které pečeme přikryté 2 hodiny, dokud není maso měkké. Poté maso vyjmeme a obsah pekáče propasírujeme. Přidáme 3 lžíce plnotučné hořčice a dohustíme trochou vody, ve které rozmícháme hladkou moukou a za občasného míchání 10 minut provaříme. Podle chuti osolíme a opepříme.

Pečené vepřové maso se zeleninou v hořčičné omáčce podáváme s houskovým knedlíkem.

Další recepty:
kuře se sýrovou omáčkou, krkovička s křenovou omáčkou, boloňská omáčka, kuřecí prsíčka plněná hermelínem, jak udělat chilli omáčku, kuřecí maso se sýrovou omáčkou, domácí tatarka, houbová omáčka, pečené kuře na bazalce, pikantní krokety s hermelínem, játrová omáčka, vepřové plátky na žampionech, domácí klobásy, houbová omáčka se smetanou, čínská polévka

Recepty
Pečené vepřové

Dozvíte se zde, jak se připravuje pečené vepřové maso se zeleninou v hořčičné omáčce.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.