Recepty > kuře > pečený bažant na divoko
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
6 plátků anglické slaniny, 1 bažant, 2 bobkové listy, 1 cibule, 1 lžička másla, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček pepře, 3 lžíce polohrubé mouky, 1 lžíce soli
Postup přípravy:
Bažanta omyjeme, osušíme a osolíme. Dovnitř bažanta vložíme dva stočené plátky anglické slaniny. Cibuli a zbytek slaniny nakrájíme na drobné kostičky. Bažanta vložíme do pekáče, zasypeme slaninou, cibulí a kořením, přidáme lžičku másla na zjemnění, podlijeme dvěma hrnky vody a pekáč přiklopíme. Pečeme v troubě předem vyhřáté na teplotu 200 °C cca 50 minut. Poté odklopíme a dopékáme při teplotě 150 °C dalších 50 minut. Během pečení krocana průběžně podléváme. Po upečení vyjmeme a vykostíme. Vypečenou štávu popřípadě dolijeme vodou, zahustíme moukou rozkvedlanou ve studené vodě nebo hotovou jíškou a 5 minut provaříme. Těsně před podáváním vrátíme maso prohřát do omáčky. Podáváme s rýží nebo vařeným bramborem.
Další jídla:
Pečené kuře se zelím a brambory necháme chvilku zapéct do křupava.
Játra na divoko s brusinkami.
Kuřecí kapsa se žampiony a vhodnou přílohou.
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Kuře na divoko s bramborovou kaší.
Marinovaná kuřecí křídla upečená v troubě.
Kuře na paprice s rýží.
Krůtí maso na paprice zahustíme.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Zapečené těstoviny s kuřecím masem posypeme strouhaným sýrem.
Pečený bažant na slanině
Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo pečený bažant na divoko.