Recepty

Recepty > kuře > pečený bažant na slanině

Pečený bažant na slanině recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

celý bažant, 1 velká cibule, 2 dl červeného vína, 2 lžíce másla, 4 kuličky nového koření, 7 kuliček pepře, špetka tymiánu, 150 g uzené slaniny

Postup přípravy:

Očištěného, omytého a očištěného bažanta nakrájíme na čtyři porce. Stehna i prsíčka protáhneme proužky slaniny a osolíme. Pekáč vymažene máslem, na dno poklademe máslo a zbytek slaniny nakrájené na nudličky. Přidáme nakrájenou cibuli a koření a krátce podusíme. Poté do pekáče vložíme porce bažanta, přiklopíme a pečeme na středím stupni asi 10 minut. Poté porce obrátíme, mírně podlijeme červeným vínem a pečeme doměkka asi 50 minut. Během pečení několikrát přilijeme červené víno a porce bažanta obracíme. Měkké maso podáváme přelité šťávou ze které jsme odstranili koření s brambory, knedlíky a červeným zelím.

Další jídla:
Kuřecí pizza posypaná strouhaným sýrem.
Placičky z kuřecího masa smažíme na rozpáleném oleji.
Chléb z kvásku pečeme v troubě.
Pikantní kuřecí guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Kuře na zelí a anglické slanině podlijeme smetanou a necháme dopéct.
Nadívaná holoubata upečeme ve vyhřáté troubě.
Pečená kachna s jablky a zelím, výpek podlijeme vodou a povaříme.
Kuře a la bažant podáváme s vařenými brambory a zeleninou.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Pečené kuře na bílém víně s vařenými či jinak upravenými brambory.
Zapečené těstoviny s uzeným masem podáváme s kyselou okurkou.
Pečený krocan

Recepty
Motto

Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo pečený bažant na slanině.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.