Recepty

Recepty > kuře > pečený kohout

Pečený kohout

Potřebné suroviny:

1 kohout, 100 g slaniny, 80 g másla, slepičí nebo kuřecí vývar (nebo voda)

Postup přípravy:

Kohouta očistěte, omyjte, předem buďto poduste nebo do poloměkka uvařte na polévku a poté prošpikujte slaninou. Máslo rozpusťte. Vložte do pekáče hřbetem nahoru, pokapejte trochou másla, podlijte vývarem nebo vodou, přiklopte, vložte do vyhřáté trouby a pečte 40 minut při teplotě 190 °C. Poté odklopte, kohouta otočte hřbetem dolů, pokapejte máslem a pečte cca. 45 minut doměkka. Průběžně střídavě potírejte máslem a polévejte výpekem. Podávejte s rýží nebo bramborem a listovým salátem či kompotem.

Další jídla:
Srbský džuveč podáváme se zeleninovým salátem.
Husa pečená s jablky dozlatova.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Hovězí líčka na červeném víně osolíme a opepříme.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Kachna na pomerančích a medu podáváme s rýží.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Kuře na pomerančích nakrájíme na kostky o velikosti sousta...
Krůta na pomerančích s brambory.
Králík na víně s omáčkou.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Italské těstoviny se špenátem nakonec dochutíme.
Kachna na medu s brambory.
Kohout na víně

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla pečený kohout přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.