Recepty > kuře > pečený krocan
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 krocan, 750 g jedlých kaštanů, máslo, vývar z masa, sůl, mletý pepř, tymián, muškátový oříšek, petrželka
Postup přípravy:
Tuk a játra z krocana najemno nakrájíme. Kaštany z jedné strany nakrojíme a vaříme ve vodě, až se dají snadno oloupat. Oloupané kaštany uvaříme ve vývaru z masa doměkka. Prolisujeme je a smícháme s tukem a játry. Přidáme podle chuti koření a jemně rozsekanou petrželku a rozředíme vývarem z kaštanů. Nádivkou naplníme krocana, zašijeme ho, vložíme do pekáče důkladně vymazaného máslem a pečeme za častého podlévání šťávou.
Další jídla:
Placičky z kuřecího masa smažíme na rozpáleném oleji.
Chléb z kvásku pečeme v troubě.
Pikantní kuřecí guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Pečené kuře na moravance pečeme při 220 °C.
Nadívaná holoubata upečeme ve vyhřáté troubě.
Kuřecí pizza posypaná strouhaným sýrem.
Pečená kachna s jablky a zelím, výpek podlijeme vodou a povaříme.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Pečené kuře na bílém víně s vařenými či jinak upravenými brambory.
Zapečené těstoviny s uzeným masem podáváme s kyselou okurkou.
Pečená holoubata
Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo pečený krocan.