Recepty

Recepty > ryby > pečený losos na másle s rajčaty

Pečený losos na másle s rajčaty

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 kg lososa, 4 dkg másla, několik rajčat a cibulí, mletý pepř, sůl

Postup přípravy:

Lososa omyjeme, odstraníme ploutve. Hřbet nakrojíme v pravidelných mezerách, do otvorů vložíme na plátky nakrájená rajčata a cibule. Poté lososa osolíme, opepříme mletým pepřem a potřeme máslem. Připraveného lososa vložíme do pekáče, obložíme zbylou zeleninou a pečeme v troubě cca 30 minut. Během pečení průběžně poléváme vzniklou šťávou.

Další recepty:
Krkonošské kyselo podáváme s uvařenými brambory.
Ryby nakládané na kyselo v octu.
Losos na másle si ponechá svojí růžovou barvu.
Krabí pomazánka s ananasem chutná na chlebu.
Úhoř na másle zalitý vínem.
Jednohubky s rybí pomazánkou do kterých vpíchneme párátko.
Pečený losos na másle ozdobený zelenou petrželí.
Kuřecí nudličky s ananasem chutnají s vařenou neochucenou rýží.
Marinovaný losos s koprem ozdobený citronem.
Čínská krabí polévka je připravená z krabů, které si předem uvaříme zvlášť.
Grilované makrely během grilování otočíme.
Marinovaný kapr je nechaný 2 dny proležet.
Krabí salát z tyčinek promícháme.
Losos s koprem

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíte jídlo pečený losos na másle s rajčaty.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.