Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > pečený zimní čaj pro diabetiky

Pečený zimní čaj pro diabetiky

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 kg ovoce čerstvé i mražené (například směs - jablka, hrušky, nektarinky, švestky, maliny, jahody), cca 20-25 tabletek sladidla, 1 citron, 50 ml r. tresti, 4 hřebíčky, 1 lžička skořice, hrst rozinek

Recept na přípravu:

Zapneme si troubu na 200°C.
Ovoce (i se slupkou) nakrájíme na menší kousky, z citronu odkrojíme 2 kolečka a necháme i s kůrou, ze zbytku vymačkáme šťávu. Dáme na plech s vyšším okrajem, promícháme a pečeme v troubě 10 minut. Pak vmícháme tresť a pečeme dalších 20 minut.
Vyndáme kolečka citronu, přendáme do skleniček, uzavřeme a sterilujeme ještě 20 minut.
Příprava čaje: do hrnku dáme 2-3 lžičky směsi, zalijeme vroucí vodou a necháme min. 5 minut louhovat.

Další recepty:
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypeme strouhanou čokoládou.
Havana dort ozdobíe mletými lískovými ořechy.
Čokoládový dort necháme ztuhnout v lednici.
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Domácí zmrzlina bez přístroje přelitá čokoládovou polevou.
Ořechová bábovka s bílkovým sněhem.
Dia palačinky smažíme.
Vánoční bochánky prudce vyklopte.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Dia kokosky necháme ztuhnout.
Dort Sacher

Recepty
Motto

Pečený zimní čaj pro diabetiky vykouzlí v ústech lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.