Recepty

Recepty > kuře > pekelníkovo kuře

Pekelníkovo kuře

Potřebné suroviny:

1 kuře, 4-5 stroužků česneku, 50g slaniny, olej, 1 lžíce másla, 6 lžic červeného vína, 12 plátků slaniny
Směs: hladká mouka, sůl, sladká paprika, mletý pepř, kari koření, chilli koření

Postup přípravy:

Kuře naporcujeme na menší porce, potřeme utřeným česnekem a obalíme ve směsi mouky. Na trošce rozpáleného oleje rozškvaříme slaninu, škvarečky vyndáme, na zbylém oleji zprudka orestujeme porce kuřete, zmírníme sporák, přidáme máslo, každou porci zakapeme vínem a ze všech stran opékáme. Když je maso poloměkké, vložíme ho do pekáčku, podlijeme výpekem, na každou porci dáme plátek slaniny a naskládáme slaninu i mezi maso, přidáme škvarečky a pečeme dozlatova (pokud je potřeba, v průběhu pečení trochu podlijeme).
Podáváme s brambory, bramborovou kaší nebo jinou vhodnou přílohou.

Další jídla:
Recept na kuře na paprice s rýží.
Naložené kuřecí řízky podáváme s tatarkou a brambory.
Kuře se sýrovou omáčkou přelijeme.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Kuřecí kousky s nivou podáváme s těstovinami.
Marinované kuřecí řízky podáváme s hranolkami.
Česneková omáčka recept na přípravu k použití.
Boršč z červené řepy podáváme ozdobený smetanou.
Hovězí guláš podáváme s knedlíky nebo chlebem.
Čínská pikantní polévka do které přidáme rozšlehané vajíčko.
Babiččina bramboračka do které přidáme rozmačkaný česnek.
Babiččina zelňačka s rozšťouchanými brambory.
Babiččino kuře pečeme do křupava.
Česneková polévka s paprikou

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla pekelníkovo kuře přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.