Suroviny potřebné pro přípravu:
Potřebné suroviny jsou napsány v textu receptu.
Recept na přípravu:
Asi 15 dkg libového vepřového nakrájíme na miniaturní nudličky, osolíme, opepříme, poprášíme lžicí škrobu, smícháme a vložíme do 3/4 l vroucího drůbežího vývaru. Přidáme hrubě nastrouhanou 1 mrkev, 100 g nakrájených hub a 100 g bambusových výhonků nebo nakrájené kedlubny a vaříme. Před dovařením přidáme ještě 100 g nakrájené šunky, dochutíme sojovou omáčkou, octem, glutasolem, vmícháme 2 vejce a necháme je srazit.
Další recepty:
Bramboráky z cukety zdobíme cherry rajčátky a salátem.
Drůbková polévka s houbami s na nudličky nakrájeným masem.
Pikantní zelňačka s brambory.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné zahuštěná jíškou.
Fazolačka s klobásou pokrájenou.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Fazolová polévka z tmavých fazolí podávaná s chlebem.
Pekingská kuřecí polévka dochucená glutasolem.
Fazolačka s uzeným masem dosolená podle chuti.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Česnekový oukrop nalijeme na rozkrájený tvrdší chléb.
Cibulačka se smetanou
Pekingská polévka přináší na talíře vytříbenou chuť.