Recepty > polévky > pelhřimovská česnečka
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce oleje, 1 párek nebo klobása, 2 krajíce chleba, 1,5 l vody, kostka hovězího bujónu, mletý černý pepř, 6-7 stroužků česneku, majoránka, špetka harmonie chuti, vejce podle množství jedlíků, sekaná zelená petrželka
Recept na přípravu:
Na oleji osmažíme na proužky nakrájený párek, který rozdělíme na talíře. Na zbylém oleji osmažíme na jemné proužky nakrájené tenké krajíce chleba a poté rovněž rozdělíme na talíře. Do vody dáme vařit masový bujón, mletý černý pepř a utřené stroužky česneku. Přidáme majoránku, případně špetku ochucovadla. Před závěrem vklepneme do vařící polévky vejce (1 ks na osobu) tak, aby zůstalo celé a chvíli vaříme. Do připravených talířů, kde je opečený párek a chléb, vložíme nejprve vejce a pak polévku, kterou jsme na závěr zjemnili lžící másla. Ozdobíme sekanou zelenou petrželkou a podáváme.
Další recepty:
Špenátová polévka se smetanou, přidáme rozmačkaný česnek.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme zahuštěnou smetanu.
Kulajda s houbami a koprem do které přidáme jemně nasekaný kopr.
Frankfurtská polévka s párkem ochucená paprikou a pažitkou.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Houbová polévka na kyselo z čerstvých hub.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Valašská kyselica s brambory.
Česnečka se sýrem kterým nešetříme.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Oukrop z bramborového vývaru.
Polévka cibulačka se sýrem
Pelhřimovská česnečka má své chuťové kouzlo.