Recepty > polévky > peprmintka z hrášku
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 čerstvého hrášku (může být i mražený), 2 veliké cibule, 3 vrchovaté lžíce másla, 3 vrchovaté lžíce celozrnné pšeničné mouky, 2 hrsti čerstvé máty peprnné, trochu soli, trochu pepře, 2 stroužky česneku, 250 ml kysané smetany, 1 litr vody. Olej a tvrdá houska na opražení
Recept na přípravu:
Máslo vložit do hrnce a rozehřát, na másle jemně opražit cibulku, přidat mouku a chvíli míchat, dokud není mouka spojená s máslem s cibulí a opražená. Pak přidat omytý vyloupaný hrášek, dvě hrsti máty, osolit, opepřit, přidat česnek a 1 litr vody. Vše nechat chvilku povařit a potom rozmixovat ponorným mixérem. Nakonec vmíchat 250 ml smetany. Polévka se podává s nakrájenou houskou, opraženou na oleji.
Další recepty:
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Slepičí vývar pomalu vaříme do změknutí nudlí.
Květáková polévka s knedlíčky kterou zdobíme zelenou petrželkou.
Svíčková z dýně hokaidó překvapí svou chutí.
Kuřecí vývar s drobením do které vrátíme obrané maso.
Rajská polévka z protlaku dochucená kořením.
Kulajda se zakysanou smetanou kterou dochutíme octem.
Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky 4 minuty zavaříme.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Pikantní česnečka kterou posypeme drobně nakrájenými vejci.
Játrové knedlíčky do polévky
Peprmintka z hrášku má své kouzlo.