Recepty > omáčky > perkelt s hlívou
Suroviny potřebné pro přípravu:
150 g hlívy, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, sůl, 3 lžíce mleté červené papriky, pepř, 1 zakysaná smetana
Jak připravit tento recept:
Na rozehřátém oleji opražíme nadrobno pokrájenou cibuli. Poté přidáme na čtverečky nebo nudličky pokrájenou hlívu a dusíme asi 10 minut. Osolíme, jemně okořeníme, přidáme prolisovaný česnek, posypeme červenou paprikou, přidáme vodu a zavářkou nebo jíškou zahustíme na středně hustou kaši, podobně jako perkelt. Přidáme kysanou smetanu, povaříme a podáváme s noky nebo těstovinami.
Další recepty:
Chilli con carne s vyloupanou kukuřicí.
Hovězí guláš z kližky dochutíme majoránkou.
Kuřecí perkelt po maďarsku dochutíme a krátce povaříme.
Boloňské špagety na které přidáme tymián a bazalku.
Maďarský kuřecí perkelt s haluškami.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Kuřecí perkelt s těstovinami necháme dusit asi 20 minut.
Kuřecí perkelt můžeme ozdobit šlehačkou.
Svíčková z králíka se zeleninou.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Černá omáčka s uzeným masem a bramborovým knedlíkem.
Černá omáčka je tradiční staročeský vánoční recept.
Hlíva s těstovinami ochucená bylinkami.
Polévka z hovězího masa
Dozvíte se zde, jak se připravuje perkelt s hlívou a recept na přípravu.