Recepty

Recepty > omáčky > perkelt s noky

Perkelt s noky

Suroviny potřebné pro přípravu:

4 kuřecí stehena, 4 velká rajčata, 3 střední cibule, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, mletá paprika, mletý pepř, sádlo, voda, sůl
Na noky: 400 g hrubé mouky, 100 g hladké mouky, 50 g másla, 250 ml mléka, 1 vejce, 1 lžička soli, voda

Jak připravit tento recept:

Očištěná kuřecí stehna omyjeme, osušíme, každé stehno rozsekneme v kloubu na dvě části, osolíme a zprudka opečeme na rozehřátém sádle. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, omyté papriky zbavíme jádřince, pokrájíme na nudličky, rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Na rozehřátém sádle dozlatova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme mletou paprikou, přidáme maso, papriky, rajčata, ochutíme solí, pepřem a zvolna vše dusíme ve vlastní šťávě doměkka (během dušení můžeme maso podlít trochou vody). Perkelt podáváme s noky.

Příprava noků: Změklé máslo utřeme s rozklepnutým vejcem, přidáme sůl, mléko, mouku a vypracujeme tužší těsto, které rozdělíme na několik podlouhlých válečků. Válečky pokrájíme na noky, které povaříme ve vroucí osolené vodě asi 10-15 minut. Scedíme je a propláchneme studenou vodou.

Další recepty:
Černá omáčka je tradiční staročeský vánoční recept.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Svíčková z králíka se zeleninou.
Chilli con carne s vyloupanou kukuřicí.
Boloňské špagety na které přidáme tymián a bazalku.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Maďarský kuřecí perkelt s haluškami.
Tatarka z kysané smetany, okurky a hořčice.
Hovězí guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem.
Černá omáčka s uzeným masem a bramborovým knedlíkem.
Chilli con carne bez masa podáváme s rýží nebo pečivem.
Kuřecí perkelt můžeme ozdobit šlehačkou.
Hovězí guláš z kližky dochutíme majoránkou.
Chilli con carne s rýží

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje perkelt s noky a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.