Recepty

Recepty > kuře > perkelt z drůbežích jater se zelenými paprikami

Perkelt z drůbežích jater se zelenými paprikami

Potřebné suroviny:

50 g slaniny, 500 g drůbežích jater, 2 velké cibule, 2 zelené papriky, sůl, pepř, tymián, 1 lžička papriky, 2 lžičky rajčatového protlaku, 250 ml smetany na šlehání, 1 lžička hladké mouky

Postup přípravy:

Nejdříve připravíme játra, omyjeme je pod tekoucí vodou, osušíme a podle potřeby odblaníme. Nakrájíme je na tenké nudličky. Také slaninu nakrájíme na nudličky, dáme ji na pánev a necháme rozškvařit. Za stálého míchání játra na slanině osmažíme. Hotová pak dáme zvlášť do kastrolku na teplo. Na slanině pak ještě osmažíme již připravenou, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a papriky bez semen, nakrájené na nudličky. Přidáme hned sůl, pepř, sladkou papriku, na špičku nože tymiánu i rajčatový protlak a vše dusíme ve vlastní šťávě. Jakmile je zelenina měkká a cibule rozdušená, přidáme ve smetaně rozšlehanou mouku a dobře ji se základem povaříme. Nakonec v omáčce prohřejeme předem opečená játra, a pokud je třeba, ještě omáčku přisolíme.

Další jídla:
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Husí játra jako minutka s rýží.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Recept játra na cibulce

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla perkelt z drůbežích jater se zelenými paprikami přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.