Recepty

Recepty > omáčky > perkelt z hovězího masa

Perkelt z hovězího masa

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 kg hovězího masa zadního, 750 g cibule, 2 lžíce másla nebo sádla, 2 lžíce mleté sladké papriky, 1 lžička mleté pálivé papriky, 1 rovná lžička kmínu, 2-3 stroužky česneku, 1 plechovka krájených rajčat, 2 na nudličky nakrájené zelené papriky, sůl, čerstvě mletý pepř, 1 čerstvá chilli paprička nakrájená na kolečka

Jak připravit tento recept:

Maso nakrájejte na stejně velké kostky a cibuli nasekejte najemno. Poté ve velkém hrnci rozpusťte máslo nebo sádlo, přidejte cibuli a pomalu ji asi deset minut osmahněte dorůžova. Poté přidejte obě papriky, promíchejte a po minutě směs zalijte 100 ml vody. Když se voda trochu vyvaří, přidejte maso, kmín a utřený česnek. Několik minut vařte, přidejte rajčata a papriky a přiklopené duste ve vlastní šťávě doměkka. Trvá to nejméně dvě hodiny. Během vaření podlévejte vodou, ale jen málo - tak, aby maso bylo téměř ponořené, ale neplavalo. Perkelt z hovězího masa se totiž obvykle nezahušťuje. Před podáváním osolte a opepřete a posypte chilli papričkou.

Další recepty:
Chilli con carne bez masa podáváme s rýží nebo pečivem.
Černá omáčka je tradiční staročeský vánoční recept.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Svíčková z králíka se zeleninou.
Chilli con carne s vyloupanou kukuřicí.
Boloňské špagety na které přidáme tymián a bazalku.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Maďarský kuřecí perkelt s haluškami.
Tatarka z kysané smetany, okurky a hořčice.
Perkelt s noky z vejce a mléka.
Černá omáčka s uzeným masem a bramborovým knedlíkem.
Kuřecí perkelt můžeme ozdobit šlehačkou.
Hovězí guláš z kližky dochutíme majoránkou.
Polévka z hovězího masa

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje perkelt z hovězího masa a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.