Recepty > játra > perkelt z kuřecích žaludků
Potřebné ingredience:
300-400g kuřecích žaludků, 40g sádla nebo oleje, 200g žampionů, 1 cibule, sladká paprika, sůl, mletý pepř, hladká mouka
Postup přípravy:
Na rozpáleném sádle nebo oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené žaludky, osolíme, opepříme mletým pepřem, zaprášíme paprikou, podlijeme a dusíme. Když jsou měkké, přidáme na plátky nakrájené žampiony. Když vše změkne, lehce zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě, necháme chvilku povařit a dochutíme.
Perkelt z kuřecích žaludků podáváme s rýží nebo těstovinami.
Recepty na další jídla:
Játrová směs na topinky do které přidáme utřené stroužky česneku.
Kuřecí perkelt můžeme ozdobit šlehačkou.
Drůbeží játra Stroganov posypeme nakrájeným koprem.
Zapečené palačinky poprášíme skořicí.
Kuřecí kapsa plněná žampiony osmažená na oleji.
Pečené jitrnice osmažíme dozlatova ze všech stran.
Drůbeží játrová paštika kterou vložíme do nádobek.
Kuřecí směs na bramboráčky dochutíme sojovou omáčkou.
Kuřecí játra na červeném víně přelijeme trochou vody a podusíme.
Kuřecí játra na slanině pokud je potřeba dosolíme.
Kuřecí perkelt s noky ozdobíme restovanou zeleninou.
Recept na palačinky
Perkelt z kuřecích žaludků je jídlo, které se vyjímá na talíři a chutná v ústech.