Recepty > omáčky > perkelt z kuřecího masa
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 větší kuře, 2 malé cibule, 2 dl smetany, 1 lžíce mouky, 1 lžíce sladké papriky, špetka pálivé papriky, kuřecí vývar, 2 lžíce koncentrátu z rajčat (rajská šťáva), olej, sůl
Jak připravit tento recept:
Kuře rozdělíme na osm dílů a osolíme. Na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme rajskou šťávu, sladkou a pálivou papriku. Vložíme nakrájené kuře, které po chvíli podlijeme vývarem a za občasného obracení dusíme asi 30 minut. Měkké kuřecí maso vyjmeme a zbylou šťávu povaříme se smetanou, ve které jsme rozmíchali trochu mouky. Kuřecí maso položíme na talíře a přelijeme omáčkou.
Další recepty:
Černá omáčka je tradiční staročeský vánoční recept.
Perkelt s noky z vejce a mléka.
Chilli con carne s vyloupanou kukuřicí.
Hovězí guláš z kližky dochutíme majoránkou.
Chilli con carne bez masa podáváme s rýží nebo pečivem.
Perkelt z hovězího masa posypte chilli papričkou.
Svíčková z králíka se zeleninou.
Boloňské špagety na které přidáme tymián a bazalku.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Maďarský kuřecí perkelt s haluškami.
Tatarka z kysané smetany, okurky a hořčice.
Černá omáčka s uzeným masem a bramborovým knedlíkem.
Mrkvový perkelt z koleček mrkve.
Polévka z hovězího masa
Dozvíte se zde, jak se připravuje perkelt z kuřecího masa a recept na přípravu.