Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > perníčky 2

Perníčky 2

Suroviny potřebné pro přípravu:

150g medu, 200g moučkového cukru, 2 celá vejce, 500g hladké mouky, 5g jedlé sody, 1 prášek do perníku, 80g másla nebo Hery

Recept na přípravu:

Med a tuk rozpustíme a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme ostatní ingredience do mísy, přidáme studený rozpuštěný tuk s medem, vypracujeme těsto, zabalíme do potravinářské folie nebo mikrot. sáčku a dáme nejméně na 24 hodin do lednice odpočinout. Těsto může být připravené i několik dní dopředu, koření se v něm lépe rozleží.
Potom vyválíme placku asi 3-5mm silnou, vykrajujeme tvary a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předehřáté troubě na cca 180°C.
Ke konzumaci jsou připraveny asi tak za 14 dní.

Další recepty:
Medové perníčky dáme na vymazaný plech.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Medové kuře pečeme za polévání šťávou.
Nugátové řezy s rozinkami posypte strouhaným kokosem.
Domácí čokoláda do formiček dáme ztuhnout.
Oříšková roláda potřená polevou.
Rýžový nákyp s meruňkami zapečeme v troubě.
Vánoční perníčky zdobte polevou.
Mandle v čokoládě dáme ztuhnout.
Mléčná čokoláda s rozinkami.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Mléčná rýže s karamelem a skořící.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Pražené mandle v cukru

Recepty
Motto

Perníčky 2 vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.