Recepty > vánoční cukroví > perníčky vánoční cukroví
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
14 dkg hladké mouky, 14 dkg polohrubé mouky, 21 dkg cukru krystal, 7 dkg medu, 2 celá vejce, 1/2 dkg sody (3 špičky kulatého nože), 1 lžíce koření: koriandr, anýz, skořice, vanilka, hřebíček (utlouct)
Postup přípravy:
Vypracujeme těsto tuhé asi jako na vánočku. Necháme uležet alespoň do druhého dne v chladu, ale ne v lednici. Těsto vyválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme perníčky. Plech potřeme včelím voskem nebo vyložíme pečicím papírem a klademe na něj perníčky. Pečeme ve středně teplé troubě. Ke konci pečení potřeme rozšlehaným vejcem. Po vychladnutí zdobíme polevou z bílků a moučkového cukru.
Další recepty:
Vánoční zázvorové sušenky zázvorky zdobíme týden před Štědrým dnem.
Fíkové pusinky s oříškem.
Ořechová vosí hnízda na která zespodu přilepíme piškot.
Fíkové vánoční cukroví máčíme v polevě.
Křehké kokosky upečeme do růžova.
Recept na andělské oči pečené o Vánocích.
Pravé vánoční zázvorky ozdobíme polevou.
Linecké cukroví slepujeme marmeládou.
Rohlíčky s krémem ozdobíme čokoládovou polevou.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pečeme asi 7 minut dozlatova.
Kokosky na lineckém ponoříme do horké čokolády.
Sněhové pusinky krátce pečeme a poté sušíme.
Pravá řecká musaka s rajčaty a žampiony.
Kokosové kuličky
Tuto vánoční pochoutku přináší recept na perníčky vánoční cukroví.