Recepty > vánoční cukroví > perníkové perníčky
Potřebné suroviny:
5dkg rozehřáté Hery, 3 lžíce medu, 50dkg přesáté hladké mouky, 20dkg přesátého cukru moučky, 1/2 prášku do perníku, 1 lžíce jedlé sody, 1 lžíce perníkového koření, 3 vejce, pečící papír
Postup přípravy:
Tuk rozehřejeme, přidáme med a vejce, důkladně rozšleháme. Přidáme suché směsi. Řádně vypracujeme těsto, které necháme uležet v lednici nejméně 2 dny v igelitu. Potom znova propracujeme a rozválíme, vykrajujeme tvary, které klademe na pečící papír. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C 10-15 minut. Můžeme slepovat marmeládou nebo máčet v čokoládě.
Další recepty:
Těsto na pracny vtlačujeme do formiček.
Dia kokosky spodní částí namáčíme v dia čokoládě.
Medové vánoční perníčky po upečení přendáme na kovovou mřížku.
Kokosové pracny před podáváním pocukrujeme.
Kokosky plněné marmeládou necháme ztuhnout a uležet.
Mandlové hříbky nechte oschnout.
Plněné čokoládové košíčky ozdobíme ořechem.
Kokosky raz dva pečeme 10 minut dozlatova.
Ořechová vosí hnízda uchováváme v chladu.
Recept na pampeliškový med z květů pampelišek.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pečeme dozlatova.
Vosí hnízda s kokosem posadíme na hnědé piškoty.
Oříšková piškotová roláda vychlazená v lednici.
Nepečená kokosová roláda recept
Perníkové perníčky přináší recept na tuto pochoutku.