Recepty

Recepty > polévky > pestrá polévka s vaječnou jíškou

Pestrá polévka s vaječnou jíškou

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 balíček zmrazené zeleninové směsi (lahůdková aj.), talíř sezónní zeleniny, 1,5 litru vody, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 lžička kari vegety, 2 plné lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, sůl, muškátový oříšek, sekaná zelená petrželka nebo zelená cibulová nať

Recept na přípravu:

Zmrazenou zeleninovou směs a další sezónní zeleninu vaříme ve vodě spolu se zeleninovým bujónem a 1 lžičkou Kari vegety. Mezitím si na másle uděláme z hladké mouky jíšku. Do ní vklepneme 2 vejce, osolíme, ochutíme (mimo plotnu) muškátovým oříškem a za stálého míchání vejce s jíškou spojíme. Vaječnou jíšku pak vkládáme po lžičkách do vařící polévky, promícháme a krátce povaříme. Do hotové polévky přidáme sekanou zelenou petrželku nebo zelenou cibulovou nať.

Další recepty:
Frankfurtská polévka s párkem ochucená paprikou a pažitkou.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Valašská kyselica s brambory.
Zelňačka s klobásou zjemněná smetanou.
Houbová polévka na kyselo z čerstvých hub.
Oukrop z bramborového vývaru.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Kulajda s houbami a koprem do které přidáme jemně nasekaný kopr.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme zahuštěnou smetanu.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Špenátová polévka se smetanou, přidáme rozmačkaný česnek.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Smetanová žampionová polévka

Recepty
Motto

Pestrá polévka s vaječnou jíškou má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.