Recepty > moučníky a dezerty > petříkovy langoše
Suroviny potřebné pro přípravu:
250g hladké mouky, 1 kostka droždí (42g), 1 lžička cukru, špetka soli, necelé 200 ml mléka
+ marmeláda, ovoce a moučkový cukr nebo česnek, strouhaný sýr, kečup
Recept na přípravu:
Z 1 dl vlažného mléka, cukru a lžíce mouky rozmícháme kvásek a necháme vzejít. Vzešlý kvásek přilijeme k ostatním surovinám a dobře hněteme těsto, až dělá bubliny. Poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Po hodině těsto znovu prohněteme a necháme znovu vykynout. Lžící namočenou v mouce odkrajujeme kousky těsta (asi 10 ks), vytvoříme z každého kulatý bochánek, obalíme v mouce, dáme na pomoučený vál, přikryjeme utěrkou a necháme asi 20 minut kynout. Pak před smažením každý bochánek rukama vytáhneme na placku a smažíme na pánvi nebo ve friťáku (bez koše).
Podáváme nasladko - potřeme marmeládou, lehce poprášíme moučkovým cukrem a obložíme ovocem.
Podáváme naslano - potřeme česnekem (česnek prolisujeme, osolíme a smícháme s trochou vody, aby se dobře roztíral) a posypeme nahrubo strouhaným sýrem nebo podáváme s kečupem anebo jinou vámi oblíbenou přísadou.
Další recepty:
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Pařížská šlehačka šlehaná pomalu na co nejnižší výkon.
Pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny připravíme na program klasik.
Tvarohové řezy se zakysanou smetanou můžeme ozdobit čokoládou.
Langoše bez kynutí potřeme kečupem.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Kakaová buchta pečená na plechu.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Banánový dort s karamelem ze salka.
Jogurtové těsto na langoše smažíme z obou stran.
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Jahodové tvarohové knedlíky pocukrujeme a polijeme máslem.
Langoše recept
Petříkovy langoše vykouzlí v ústech lahodnou chuť.