Recepty > kuře > pikantně ostré kuře
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, 4 feferonky, 1 kapie, 2 snítky bazalky, sůl, olej
Postup přípravy:
Kuře omyjeme, očistíme, vykostíme a nakrájíme na kousky, které osolíme, zakápneme dvěma lžicemi oleje, necháme odležet alespoň tři hodiny v lednici (ideálně přes noc). Feferonky zbavíme semínek, nakrájíme na větší kousky a osmahneme na troše oleje společně s kapií nakrájenou na nudličky. Do směsi přidáme kuřecí maso a pět až deset minut smažíme po všech stranách. Pikantně ostré kuře podáváme s rýží nebo brambory.
Další jídla:
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem v předem vyhřáté troubě troubě zapékáme.
Kuře na zelí upečeme v troubě.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou podávame s vařenými brambory.
Vařené kysané zelí vaříme s jablky.
Pikantní kuřecí guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Řecké brambory zapékáme, až změknou.
Španělské ptáčky zabalíme a opečeme.
Kuře na divoko pečeme nepřikryté v troubě.
Kuřecí stehna na zelenině zakapeme olivovým olejem.
Pikantní vepřové kotlety se zeleninovým salátem.
Kuře tikka masala podáváme s rýží.
Kuře s brambory zapečené v alobalu
Recept, podle kterého připravíme pokrm pikantně ostré kuře.