Recepty

Recepty > kuře > pikantně ostré kuře

Recept na pikantně ostré kuře

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

1 kuře, 4 feferonky, 1 kapie, 2 snítky bazalky, sůl, olej

Postup přípravy:

Kuře omyjeme, očistíme, vykostíme a nakrájíme na kousky, které osolíme, zakápneme dvěma lžicemi oleje, necháme odležet alespoň tři hodiny v lednici (ideálně přes noc). Feferonky zbavíme semínek, nakrájíme na větší kousky a osmahneme na troše oleje společně s kapií nakrájenou na nudličky. Do směsi přidáme kuřecí maso a pět až deset minut smažíme po všech stranách. Pikantně ostré kuře podáváme s rýží nebo brambory.

Další jídla:
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem v předem vyhřáté troubě troubě zapékáme.
Kuře na zelí upečeme v troubě.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou podávame s vařenými brambory.
Vařené kysané zelí vaříme s jablky.
Pikantní kuřecí guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Řecké brambory zapékáme, až změknou.
Španělské ptáčky zabalíme a opečeme.
Kuře na divoko pečeme nepřikryté v troubě.
Kuřecí stehna na zelenině zakapeme olivovým olejem.
Pikantní vepřové kotlety se zeleninovým salátem.
Kuře tikka masala podáváme s rýží.
Kuře s brambory zapečené v alobalu

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíme pokrm pikantně ostré kuře.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.