Recepty > omáčky > pikantní brusinková omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g brusinkového kompotu, 1/2 dl červeného vína, 1-2 špetky citronové kůry, 20 g křenu, 2 špetky mletého pepře, 1 lžička hořčice
Jak připravit tento recept:
Hořčici smícháme s olejem, červeným vínem, pepřem, nastrouhaným křenem a citronovou kůrou. Do základu omáčky přimícháme brusinkový kompot bez nálevu a necháme v chladu aspoň 4 hodiny odležet.
Pikantní brusinkovou omáčku podáváme k pečeným, dušeným nebo grilovaným masům.
Další recepty:
Kuřecí maso s brusinkami zaprášíme moukou a provaříme.
Brusinková omáčka ke steaku z čerstvých brusinek.
Pikantní zelňačka ze sterilovaného zelí.
Smažený hermelín osmažíme z obou stran dozlatova.
Křehký koláč s brusinkami pečeme v troubě předem vyhřáté.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme na pánvi.
Brusinková omáčka k masu kterou vaříme a necháme zredukovat.
Pikantní kuřecí guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Kachní játrová paštika s brusinkami kterou necháme v lednici ztuhnout.
Brusinková omáčka z marmelády se hodí jako příloha k masům.
Rybízová polévka ozdobená snítkou máty či meduňky.
Nakládaný hermelín necháme nekolik dní uležet v lednici.
Pikantní kuřecí nudličky podáváme s rýží nebo hranolkami.
Brusinková omáčka z rybízu
Dozvíte se zde, jak se připravuje pikantní brusinková omáčka a recept na ni.