Recepty > játra > pikantní drůbeží játra
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné ingredience:
500g krůtích nebo kuřecích jater, sůl, 4-5 stroužků česneku, 3 lžíce kremžské hořčice, olej
hladká mouka, vejce a strouhanka na obalení
Postup přípravy:
Česnek prolisujeme, smícháme s kremžskou hořčicí a osolíme.
Játra omyjeme a potřeme z obou stran směsí. Pak obalíme klasicky v trojobalu (mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance). Smažíme z obou stran na rozpáleném oleji dozlatova.
Pikantní drůbeží játra podáváme s brambory nebo bramborovou kaší, tatarskou omáčkou a zeleninovým salátem.
Recepty na další jídla:
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky vkládáme do polévky.
Zapečená rýže s mletým masem a kapustou v troubě vyhřáté na teplotu 200 °C.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Játra na víně chutnají.
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme dle návodu.
Pikantní kuřecí řízky osmažíme dozlatova.
Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky kterou dozdobíme nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Hovězí guláš podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Zeleninové karbanátky podáváme se zeleninovým salátem.
Pikantní kuřecí stehna
Recept, podle kterého je již hračka připravit pikantní drůbeží játra.