Recepty

Recepty > polévky > pikantní hrachovka

Pikantní hrachovka

Suroviny potřebné pro přípravu:

225 g mraženého hrášku, 1/2 na drobno nasekané cibule, 35 g másla, 350 ml mléka, sůl, pepř, chilli, tabasco, 2 lžíce citronové šťávy

Recept na přípravu:

V hrnci na malém plameni rozpustíme máslo a zesklovatíme na něm cibulku. Pak přidáme hrášek a půl sklenice vody, zvětšíme plamen a vaříme přibližně 10 minut až hrášek začne měknout. Přidáme 300 ml mléka, osolíme, opepříme a za stálého míchání chviličku povaříme. Vyndáme si dvě, tři lžíce hrášku na ozdobu (dáme ho pak na talíře), zbytek rozmixujeme, rozmixovanou hrachovou polévku znovu uvedeme do varu, přidáme zbylé mléko a podle chuti dochutíme chilli, tabascem a citronovou šťávou. Hrachovka chutná ještě lépe, pokud ji při podávání posypeme pažitkou a osmaženou houskou.

Další recepty:
Andaluské gazpacho podáváme s pečivem.
Avgolemono je v Řecku také velmi oblíbená.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Dršťková polévka z václavek do které vmícháme prolisovaný česnek.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Boršč z červené řepy vaříme, dokud zelí i brambory nezměknou.
Brokolicová krémová polévka s kostičkami rohlíků.
Kulajda z kyselých hub ke které přidáme nakrájené uvařené vejce.
Hrachovka s kastičkami rohlíku.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Hráškový krém z čerstvého hrášku.
Krémová bramboračka kterou podáváme s osmaženou bramborou.
Polévka z květáku

Recepty
Motto

Pikantní hrachovka má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.