Recepty

Recepty > indonéská kuchyně > pikantní indonéská zelenina

Recept - Pikantní indonéská zelenina (Sajur lemeng)

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

500 g různé zeleniny (lilek, fazole, boby, zelí, dýně apod.), 1 lžička koriandru, 4 sušené chilli papričky nebo 1 a 1/2 lžičky mletého chilli koření, 5 makadamských ořechů (můžou být mandle), stroužek česneku, 2 malé cibule, 1/2 lžičky sardelové pasty, olej, 250 ml kokosového mléka, 60 g kokosové moučky

Postup přípravy:

V mixéru vytvoříme z koriandru, chilli, ořechů, česneku, cibule, sardelové pasty a trochy oleje jemnou pastu. Na pánvi pastu osmažíme do plné vůně, přidáme kokosové mléko, zeleninu, která vyžaduje delší vaření, zvlhčenou kokosovou moučku a za průběžného míchání pokračujeme pod bodem varu. Postupně přidáváme nakrájenou zeleninu, která potřebuje kratší dobu vaření a vaříme, až všechna zelenina změkne.

Další recepty:
indonéské kuře v kokosovém mléce, rýže deseti chutí, indonéská zázvorová polévka, lilek po sečuánsku, djakartine, banánová pánev, čínské nudle, kuře na kari po indicku, špagety Aglio olio e peperoncino, cukety plněné olivovou rýží, mexická polévka s rýží, pikantní indonéská ryba

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace nejen o jídle.