Recepty

Recepty > kuře > pikantní králík

Pikantní králík

Potřebné suroviny:

1 králík, 1 šlehačka, máslo, 1 lžíce sladké papriky, 1 lžíce pálivé papriky, 2 lžíce grilovacího koření, sůl
200g strouhaného sýra

Postup přípravy:

V misce smícháme koření a osolíme. Králíka naporcujeme, kousky obalíme ve směsi koření a vložíme do máslem vymazaného pekáče, na jehož dno nalijeme skleničku vody. Poté zalijeme šlehačkou a pečeme v troubě předem vyhřáté na teplotu 230 °C. Když je králík téměř měkký, posypeme sýrem a dopečeme.

Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší a zelenovým salátem nebo oblohou.

Další jídla:
Marinované kuřecí řízky podáváme s vhodnou přílohou.
Králík na olivách s chlebem nebo těstovinami.
Pikantní kuřecí nudličky necháme dojít cca 5 minut.
Králík na paprice podávaný s knedlíkem.
Kuřecí stehna na houbách můžeme podávat s rýží.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pikantní kuře necháme dopéct, aby mělo zlatavou kůrku.
Králičí polévka se smetanou do které přidáme sušené houby.
Čočková polévka se zeleninou a rozmačkaným česnekem.
Pikantní zelňačka s feferonkou.
Kuřecí stehna pečená na smetaně podáváme nejlépe s rýží nebo hranolky a ovocným kompotem.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Kuře na cibuli podáváme společně se zelím.
Králík na zelenině recept

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla pikantní králík přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.