Recepty > kuře > pikantní králík
Potřebné suroviny:
1 králík, 1 šlehačka, máslo, 1 lžíce sladké papriky, 1 lžíce pálivé papriky, 2 lžíce grilovacího koření, sůl
200g strouhaného sýra
Postup přípravy:
V misce smícháme koření a osolíme. Králíka naporcujeme, kousky obalíme ve směsi koření a vložíme do máslem vymazaného pekáče, na jehož dno nalijeme skleničku vody. Poté zalijeme šlehačkou a pečeme v troubě předem vyhřáté na teplotu 230 °C. Když je králík téměř měkký, posypeme sýrem a dopečeme.
Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší a zelenovým salátem nebo oblohou.
Další jídla:
Marinované kuřecí řízky podáváme s vhodnou přílohou.
Králík na olivách s chlebem nebo těstovinami.
Pikantní kuřecí nudličky necháme dojít cca 5 minut.
Králík na paprice podávaný s knedlíkem.
Kuřecí stehna na houbách můžeme podávat s rýží.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pikantní kuře necháme dopéct, aby mělo zlatavou kůrku.
Králičí polévka se smetanou do které přidáme sušené houby.
Čočková polévka se zeleninou a rozmačkaným česnekem.
Pikantní zelňačka s feferonkou.
Kuřecí stehna pečená na smetaně podáváme nejlépe s rýží nebo hranolky a ovocným kompotem.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Kuře na cibuli podáváme společně se zelím.
Králík na zelenině recept
Recept na přípravu jídla pikantní králík přináší na talíř inspiraci.