Recepty > polévky > pikantní krevetová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
12 větších oloupaných krevet, 2 růžiček brokolice, 2 nakrájené středně velké brambory, 2 nakrájené mrkve, 1/2 nakrájené cibule, 2 nasekané česneky, 2 nasekaná oloupaná rajčata, 1 bobkový list, 1,5 litru drůbežího vývaru, olej, citronová šťáva, sůl, chilli, nasekaná zelená petrželka
Recept na přípravu:
V hrnci rozehřejeme lžíci oleje, osmažíme tři minuty cibuli, přidáme česnek po chvilce rajčata a smažíme dvě minuty. Pak přilijeme vývar, vložíme bobkový list, brambory, mrkve a vaříme vše do měkka. Pak přidáme krevety a brokolici, osolíme, okořeníme chilli a povaříme pět minut. Ka konci přimícháme citronovou šťávu a zelenou petrželku a podáváme.
Další recepty:
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Cuketová omáčka posypaná parmezánem.
Boršč z červené řepy vaříme, dokud zelí i brambory nezměknou.
Hrachovka s kastičkami rohlíku.
Krevetová polévka s bazalkou.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Hráškový krém z čerstvého hrášku.
Avgolemono je v Řecku také velmi oblíbená.
Cuketová polévka bez smetany se sýrem na ozdobu.
Španělská polévka gazpacho recept
Pikantní krevetová polévka má své kouzlo.