Recepty

Recepty > polévky > pikantní krevetová polévka

Pikantní krevetová polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

12 větších oloupaných krevet, 2 růžiček brokolice, 2 nakrájené středně velké brambory, 2 nakrájené mrkve, 1/2 nakrájené cibule, 2 nasekané česneky, 2 nasekaná oloupaná rajčata, 1 bobkový list, 1,5 litru drůbežího vývaru, olej, citronová šťáva, sůl, chilli, nasekaná zelená petrželka

Recept na přípravu:

V hrnci rozehřejeme lžíci oleje, osmažíme tři minuty cibuli, přidáme česnek po chvilce rajčata a smažíme dvě minuty. Pak přilijeme vývar, vložíme bobkový list, brambory, mrkve a vaříme vše do měkka. Pak přidáme krevety a brokolici, osolíme, okořeníme chilli a povaříme pět minut. Ka konci přimícháme citronovou šťávu a zelenou petrželku a podáváme.

Další recepty:
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Cuketová omáčka posypaná parmezánem.
Boršč z červené řepy vaříme, dokud zelí i brambory nezměknou.
Hrachovka s kastičkami rohlíku.
Krevetová polévka s bazalkou.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Hráškový krém z čerstvého hrášku.
Avgolemono je v Řecku také velmi oblíbená.
Cuketová polévka bez smetany se sýrem na ozdobu.
Španělská polévka gazpacho recept

Recepty
Motto

Pikantní krevetová polévka má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.