Recepty > kuře > pikantní kuře s kysaným zelím
Potřebné suroviny:
500 g vykostěného kuřecího masa
250 g kysaného zelí
sůl
3 stroužky česneku
pálivá mletá paprika
špetka mletého zázvoru
1 lžíce cukru
2 lžíce sádla
Postup přípravy:
Kuřecí maso pokrájíme na kostičky a osmahneme na troše rozpáleného sádla. Okořeníme a dáme stranou do tepla. Mezitím na zbylém sádle podusíme zelí s cukrem doměkka. Pak do něj vmícháme maso a ještě společně asi 5 minut dusíme. Pak necháme pár minut pod pokličkou.
Další jídla:
Kyselé zelí na sladko podáváme s knedlíkem a masem.
Pikantní zelňačka, vše krátce povaříme.
Marinovaná kuřecí křídla vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Smažená kuřecí křídla podáváme s narůzno upravovanými brambory.
Kachna na divoko s omáčkou.
Provensálské kuře podáváme s hranolky nebo rýží.
Nadívaná kachna s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Pečená krůta s nádivkou kterou během pečení poléváme šťávou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí stehna na zelenině pečeme do změknutí stehen a brambor...
Telecí řízek podáváme s bramborem a plátkem citronu.
Kuřecí stehna v jogurtu recept
Recept na přípravu jídla pikantní kuře s kysaným zelím přináší na talíř inspiraci.