Recepty > polévky > pikantní kuřecí polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g drůbežích drůbků, 1 menší cibule, 1 mrkev, 1 menší celer, 1 bobkový list, 1 lžička kari koření, sůl, mletý pepř, 250 ml mléka, 1 vaječný žloutek, 1 lžička worcestrové omáčky, 1 lžička bramborové moučky
Recept na přípravu:
Drůbeží drůbky, cibuli, mrkev, celer, bobkový list, kari koření a sůl vaříme 50 minut v litru vody. Uvařené maso a zeleninu vyjmeme a nakrájíme na kostičky. V mléce rozmícháme žloutek, worcestrovou omáčku a bramborovou moučku a vše vmícháme do polévky. Nakonec do hotové polévky vrátíme kostičky drůbežího masa a pokrájenou zeleninu. Osolíme, opepříme, prohřejeme a podáváme.
Další recepty:
Rajská polévka s těstovinami dochucená lžičku cukru.
Kyselo s houbovo-vaječnou směsí.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Pikantní zelňačka kterou zjemníme smetanou.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Sýrová polévka s bramborem posypaná nastrouhaným eidamem.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Bramboračka s houbami a drceným kmínem.
Houbová polévka se smetanou ozdobená zelenou petrželí.
Pikantní kuřecí guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Česnečka s bramborem a opečeným chlebem.
Kuřecí ragú
Ochutnejte recept pikantní kuřecí polévka.