Recepty > kuře > pikantní labužnické kuře
Potřebné suroviny:
1 menší kuře
1 lžíce plnotučné hořčice
1 polévková lžíce oleje
1 lžíce vegety
3 stroužky česneku
šťáva z poloviny citrónu
špetka oregana
špetka soli
1 lžíce petrželky
Postup přípravy:
Připravíme si marinádu a jednotlivé porce kuřete jí potřeme. Zabalíme do mikroténové fólie a dáme alespoň na hodinu do lednice. Poté porce naskládáme do pekáče, poklademe asi 2 lžícemi másla a dáme do vyhřáté trouby. Během pečení kuře zpočátku podléváme 2 dl vývaru z drůbků. Poté jej poléváme výpekem. Po 20 minutých teplotu zmírníme a pečeme dozlatova.
Další jídla:
Nadívaná kachna s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.
Pikantní zelňačka, vše krátce povaříme.
Marinovaná kuřecí křídla vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Kyselé zelí na sladko podáváme s knedlíkem a masem.
Telecí řízek podáváme s bramborem a plátkem citronu.
Smažená kuřecí křídla podáváme s narůzno upravovanými brambory.
Kachna na divoko s omáčkou.
Pečená krůta s nádivkou kterou během pečení poléváme šťávou.
Kuřecí kebab recept na doma připravený.
Provensálské kuře podáváme s hranolky nebo rýží.
Recept na kuřecí směs
Recept na přípravu jídla pikantní labužnické kuře přináší na talíř inspiraci.