Recepty > ryby > pikantní makrely
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 makrely, 4 feferonky, 6 stroužků česneku, 2 lžíce petrželové natě, cca 3 lžíce změklého (nebo rostlinnného) másla, sůl
alobal a máslo na vymazání
Postup přípravy:
Česnek a feferonky umeleme, přidáme petrželku, máslo a sůl a dobře promícháme. Takto připravenou směsí potřeme makrely zvenku i zevnitř, zabalíme do máslem vymazaného alobalu a pečeme v troubě vyhřáté na 240-250°C 30-40 minut (podle velikosti ryb).
Pikantní makrely podáváme s brambory, bramborovou kaší nebo jinou přílohou.
Další recepty:
Polévka z krabích tyčinek posypaná při podávání lístky bazalky.
Cibule smažená dorůžova.
Segedínský guláš se zelím.
Grilované makrely během grilování otočíme.
Pečený losos s vařenými brambory jako přílohou.
Kapr v alobalu na grilu chutná se zeleninovou přílohou.
Pikantní zelňačka s klobásou.
Rybí polévka z pstruha s osmaženou žemlí.
Úhoř na másle zalitý vínem.
Aljašská treska na másle přelitá výpekem.
Zeleninová polévka s ovesnými vločkami a nadrobno nasekanou petrželkou.
Grilovaný hermelín s brusinkovou omáčkou a zeleninovým salátem.
Ryby nakládané na kyselo v octu.
Recept na holandský řízek
Recept, podle kterého připravíte pokrm pikantní makrely.