Recepty > polévky > pikantní masová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
Suroviny, které jsou potřeba pro přípravu, naleznete v textu receptu.
Recept na přípravu:
Na oleji osmahneme nakrájenou velkou cibuli, přidáme na kostky nakrájené vepřové plecko (asi 300 g) a 150 g nakrájené anglické slaniny. Opečeme ze všech stran, přidáme 4 nakrájené papriky, 1 nakrájenou červenou řepu, 100 g kysaného zelí, 2 lžíce kečupu, bobkový list, pepř, špetku šafránu (máme-li), rozdrobenou kostku masoxu a podle chuti dosolíme. Zalijeme vodou a mírně asi třičvrtě hodiny vaříme. Na talíři přidáme vždy lžíci kysané smetany.
Další recepty:
Pikantní zelňačka s brambory.
Česnečka s bramborem a na kostičky nakrájeným chlebem.
Jahodové čatní ke smaženým masům.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Jemné játrové knedlíčky do polévky zavaříme.
Česnekový oukrop nalijeme na rozkrájený tvrdší chléb.
Hovězí Eintopf do kterého přidáme bílé fazole.
Soljanka po gruzínsku posypaná nadrobno posekanou petrželkou.
Fazolová polévka z tmavých fazolí podávaná s chlebem.
Rajská polévka s těstovinami které uvaříme podle návodu.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Polévka česnečka
Pikantní masová polévka přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.